LÄÄKINNÄLLISTEN HOITOSUKKIEN- JA HIHOJEN MITTAUS JA TOIMITUS.

MYÖS LENTOSUKAT SAATAVILLA

Lääkinnälliset hoitosukat- ja hihat ovat raajojen ympärys- ja pituusmittojen mukaan valmistettavia tuotteita, joiden hoitopaine kevenee asteittain äärialueilta vartaloa kohden. Niitä voidaan käyttää turvotuksen hoitoon, suonikohjujen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon jne.


Hoitotuloksen kannalta on olennaista, että kompressiosukan tai -hihan mitoitus on oikea. Tuotteet otetaan käyttöön vähitellen, jolloin keholle jää aikaa tottua paineeseen ja sen vaikutuksiin. Saavutettujen tulosten säilyttämiseksi puristusvoimansa ja elastisuutensa menettänyt kompressiosukka tulisi uusia noin kaksi kertaa vuodessa.

Kompressiotuotteita käytetään verenkiertohäiriöiden ja lymfaattisen turvotuksen hoidossa. Kompressiolla lisätään kudoksien painetta, jolloin laskimoveren ja lymfanesteen kierto tehostuu. Hoitosukat ja -hihat puetaan päälle mahdollisimman pian heräämisen jälkeen, jolloin turvotus on vähäisimmillään. Kompressiohoidon tuloksena turvotus pysyy kurissa ja sen myötä myös mahdollinen raajojen kipukin vähenee. Hoitosukkia ja -hihoja saa eri puristusluokissa ja ne voidaan mitoittaa halutun pituisiksi. Puristusvoima ja malli määräytyvät lääkärin suosituksen, asiakkaan oireiden ja otettujen mittojen perusteella.